Nørre Kvarters Beboerforening

Nørre Kvarters Beboerforening

repræsenterer beboere og forretningsdrivende i vort elskede Nørre Kvarter, hvis inderste kerne også bærer det latrinære kælenavn Pisserenden.

Den har siden sin stiftelse i 1983 (der fandtes også en forløber for foreningen) holdt øje med kvarterets ve og vel, først og fremmest de spekulative saneringer i de indre stræder i 1980erne. Den holdt sit første offentlige medlemsmøde på Nørre Vold Skole den 28. maj 1984. Med demonstrationer, to advokater, gode kontakter til medier og politikere og, efter nogle overskudsgivende gadefester, med retshjælpsfonden “Fonden til Pisserendes Bevarelse” har den holdt de værste boligspekulanter som Jesper Jørgensen og Hans Probst ude.

En harmonisk balance mellem småerhverv og boliger ligger foreningen stadig på sinde. Et andet formål er også at skabe gode naboforhold mellem gamle og unge, tilflyttere og “indfødte” i det eneste boligkvarter, der er tilbage i Københavns middelalderby.

Kvarterets gadefest  med modeshow, gademarked, “caféøer” på gaden, musik og optræden har de sidste 3 år samlet beboere, caféer, butikker og en mængde tilstrømmede gæster.

Under kulturnatten – og ved andre lejligheder – tilbyder foreningen sine overmåde populære rundvisninger i kvarteret, såsom “Et frækt kvarters frække historie”.

Foreningen har en bestyrelse, valgt af en o. generalforsamling en gang om året.

 

Foreningens hjemmeside: www.nkbf.dk (bestyrelse,aktiviteter, nyheder)

Foreningens medlemskonto: Regnr. 1551 Kontonummer 1377388